Background Image

Bli medlem i GEC

Aktuell solstatistik

Kalender

08
nov
Dato er satt for å sparke i gang klyngen. Her loves interessante foredrag som blant annet

28
nov
Uppsala
Svenska Solelmässan 2016 äger rum i Uppsala den 28 november. Är du intresserad av det

Intelligent Energy Management

Genom den internationella innovationstävlingen och projektet Intelligent Energy Management Challenge ska nya, flexibla lösningar tas fram där byggnaders energisystem anpassas till att solenergi i större utsträckning kan användas och lagras lokalt. Lösningarna testas i svenska kommuner, som sedan har möjlighet att innovationsupphandla dem.

Energihantering som både mäter i realtid och förutser framtiden, självlärande energisystem i byggnader, energilagringens motsvarighet till smartphones och en affärsmodell för smarta lokala energisamhällen.

Glava Energy Center är involverad i två av vinnarna. Dels Amzur Technologies från USA som ska testa sin produkt hos GEC, dels svenska Ferroamp Elektronik som är en av GECs medlemsföretag.

Läs hela artikeln...

Läs hela nyhetsbrevet från IEM...

GEC på Intersolar München i juni -16

Intersolar är den ledande mässan i Europa kring solenergi. Mässan (22-24 juni) kombinerades för första gången med PV SEC som har varit en separat mässa och konferens som tidigare har arrangerats senare under hösten. En betydande del av mässan omfattar även energilagring i batterier och energisystem för solenergi och energilagring.
För EcoINSIDE Sol & Energisystem har denna mässa

Läs mer