Background Image

interreg Sverige Norge 2016 SV RGB                         rgb emh logotyp rgb          

Bli medlem i GEC

Aktuell solstatistik

Azelio inleder samarbete med GEC för verifiering av energilager

Utöver planerad verifiering i Marocko i slutet av 2019 inleder nu Azelio ett samarbete med svenska Glava Energy Center (glavaenergycenter.se) för verifiering av sin teknologi även i Sverige. Samarbetet möjliggör tester nära bolagets utveckling och i system tillsammans med olika förnybara teknologier och olika nätkonfigurationer. De varierande testmiljöerna påskyndar verifiering för ett brett användningsområde och en utökad marknad.

Till artikeln (extern länk)...

Nyhetsbrev från ACES-projektet

Era-net-projektet ACES rullar på med arbetet att finna nya tekniska lösningar inom adaptiv styrning av energilager. Här en liten inblick i vad de gjort under första halvåret! Länk till nyhetsbrevet...

Utbildning av solel-installatörer vid Glava Energy Center

 

Som en aktivitet i det gränsöverskridande Interreg-projektet har ecoINSIDE2 utvecklat ett utbildningskoncept för en 3-dagar lång installatörsutbildning vid GEC för den kraftigt växande solenergimarknaden i Skandinavien, då efterfrågan på kompetens personal växer i och med att antalet installationer av solceller ökar. . I första skedet har två utbildningstillfällen genomförts på svenska vid GEC i GECs regi, där detta utbildningskoncept nu används. Intresset för kursen har varit stort med deltagare från hela landet. Planen är att även göra en utbildning på norska för norska förhållanden.

Läs mer

Dags för ny Installatörsutbildning Solceller

Som en aktivitet i det gränsöverskridande Interreg-projektet har ecoINSIDE2 utvecklat ett utbildningskoncept för en 3-dagar lång installatörsutbildning vid GEC för den kraftigt växande solenergimarknaden i Skandinavien, då efterfrågan på kompetens personal växer i och med att antalet installationer av solceller ökar. . I första skedet har två utbildningstillfällen genomförts på svenska vid GEC i GECs regi, där detta utbildningskoncept nu används. 

Den 20 - 22 maj kör vi nästa installatörsutbildning av solceller i samverkan med Arvika Näringslivscentrum. Det är en 3-dagarskurs riktad till dig som har viss erfarenhet. Vid förra tillfället vi körde kursen kom det installatörer från Piteå i norr till Malmö i söder, så vi ser att utbildningen behövs.

För mer information och anmälan, besök www.aanc.se...

Fullsatt på årets GEC-konferens

En fantastisk dag, ett fantastiskt arrangemang och detta tack vare fantastiska föredragshållare! Årets tema var Best practise och vi besöktes av många fördragshållare som var och en på sitt sätt var bäst inom sitt område!

Under konferensdagen fanns tillfälle att besöka de projekt som för tillfället är igång på GEC och som finansieras av olika aktörer, bland andra Interreg Sverige-Norge (ecoINSIDE2) och Smart Energy Systems Era-Net (ACES) mfl. Dagen före konferensen anordnade dessutom GEC en träff där vi informerade om dessa projekt finansierad av det gränsöverskridande Interreg-projektet ecoINSIDE2.

Läs mer

Prenumerera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!
Please wait