Background Image

Bli medlem i GEC

Aktuell solstatistik

Kalender

13
dec
Asplan Viak, Kongens Gate 1, 0153 Oslo
Arrangementet består av tre deler:Del 1. 08.30-10.00 Solenergiklyngen oppstart av innovasjonsgrupper (kun

31
jan
Trondheim
I løpet av et par generasjoner må de globale utslippene av klimagasser kraftig ned. Norge

Vi välkomnar två nya medlemsföretag till GEC

Välkommen Tarpon Solar AS och Soliga Energi AB som nya medlemmar i Glava Energy Center! Tarpon Solar tillverkar och säljer tältduk med inbyggda solmoduler. Soliga Energi erbjuder leasing av solcellspaneler.

Stort grattis (Congrats) Getu till ditt ex-jobb!

Getu Temasgen Yeneneh är student på Högskolan Dalarna och har som avslutning på sina studier tillbringat tid på Glava Energy Center för att skriva sitt ex-jobb. Nu kan vi stolt berätta att det är inlämnat och godkänt! Grattis Getu och stort lycka till i framtiden. Ex-jobbet med titeln "Testing of Apis System Platform in Grid-Connected Photovoltaic System and Comparison with Metrum for Fault Detection and Diagnosis" finns att läsa mer om här...

HURRA! Solelskatten försvinner 2017!

Idag berättade finansminister Magdalena Andersson och klimatminister Isabella Lövin att skatten på solel sänks till 0,5 öre/kWh den 1 juli 2017. Det innebär att stora fastighetsägare kan fortsätta bygga solel i Sverige, så länge anläggningarna är max 255 kW per styck.


- En härlig nyhet i novembermörkret som gör att alla fastighetsägare lugnt kan fortsätta bygga solel nästa år och veta att de får använda den utan att betala energiskatt. Utbyggnaden av solel på skolor, sjukhus, flerbostadshus, kontor och köpcentrum kan fortsätta och Sverige kan närma sig våra grannländer Danmark och Tyskland, säger en glad Johan Öhnell, ordförande i Solkompaniet och ansvarig för Solelkommissionen.

Läs mer i Solkompaniets nyhetsbrev...

Energimyndigheten har tagit fram förslag till solelstrategi

Energimyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att föreslå en strategi för hur användningen av solel ska i kunna öka i Sverige, samt analysera hur solel ska kunna bidra till att Sverige på sikt ska ha 100 procent förnybar energi. Dessutom ska Energimyndigheten redovisa ett förslag till hur en heltäckande statistik ska kunna tas fram för området el från sol.

Läs mer på Energimyndigheten...