Background Image

interreg Sverige Norge 2016 SV RGBrgb emh logotyp rgb                

Kalender

07
sep
Den 7. og 8. september arrangerer OREEC og Norges Varemesse SMART MOBILITY – en omfattende fagkonferanse

25
sep
Den största internationella konferensen för forskning, teknik och tillämpningar kring

25
sep
Amsterdam hosts the 33rd European Photovoltaic Solar Energy Conference and Exhibition from 25 to 29 September 2017

Samarbete för optimerad drift av solparker

I Energinyheter.se kan vi läsa om samarbetet mellan Glava Energy Center och Karlstads universitet när det gäller optimering av solparker inom projektet EPR (European Pattern Recognition). 

– ERA-Net Smart Grids Plus - European Pattern Recognition (EPR) är ett projekt vars syfte är att använda mönsterigenkänning som ett verktyg för elnätsoperatörer och producenter för att optimera elsystemet och möjliggöra högre andel av förnybar elproduktion, säger Jorge Solis, docent i elektroteknik vid Karlstads universitet.

Läs hela artikeln...

Lager solduk for skygge og strøm

Soltältet testas på Glava Energy Center.

Nystartede Tarpon Solar tilbyr solskjerming og solceller i en og samme duk. Solduken er særlig godt egnet der tradisjonelle solceller ikke er optimale.

Den lette vekten gjør at Tarpon solar-duken også kan brukes på avsidesliggende områder. Som et demonstrasjonsprosjekt har selskapet laget en industrihall med solcelleduk. Industrihallen er satt opp i testparken til Glava Energy Center, som en av innovasjonsleveransene i ecoINSIDE-prosjektet. Soldukgründerne er også tatt opp som partnerbedrift i Solenergiklyngen.

Läs mer om Tarpon Solars innovation...

Solcellsmässan i Karlstad 24-25 mars 2017!

NordicSolar1

Foto: Nordic Solar

Föreningen Hållbart byggande i Värmland erbjuder dig/er möjlighet att kostnadsfritt delta i Solcellsmässan i Karlstad 24-25 mars 2017.

Fredag 24 mars kl 14-17 ägnar vi oss åt ”större” fastighetsägare – fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar m m. Förutom utställda produkter och system blir det några kortare inspirationsföreläsningar samt möjligheter till personlig konsultation. Vi håller till på Elite Stadshotellet i Karlstad, och om solen skiner finns det möjlighet att flytta programmet utomhus.

Lördag 25 mars kl 10-14 vänder vi oss till privata småhusägare med utställda produkter och system, och med möjlighet till personlig konsultation. Vi håller till på Stora Torget i Karlstad och har ett mässtält på 15 m2 till vårt förfogande.

Läs mer...