Hoppa till huvudinnehållet

För ett smart hållbart energisystem

Som innovationskluster, utbildningsaktör och medlemsdriven förening brinner Glava Energy Center för ett hållbart energisystem i Värmland och världen – med solen i centrum.

Aktuellt & event

Två män med bygghjälmar står på ett tak och skruvar solpaneler medan en tredje man kommer gående på gräsmattan.

Aktuellt Utbildning gav solfirmor kunskap och inspiration

I maj var det återigen dags för utbildning för solcellsinstallatörer i Glava Energy Centers solpark i Hillringsberg, Glava, utanför Arvika. För den nystartade solfirman AstraSol AB i Gävle gav utbildningen viktig kunskapsgrund och inspiration.

Solpaneler i motljus med logotyper-

Kalender Webbinarium Nordic Entrepreneurship Monitoring

Välkommen till webbinariet ”Nordic Entrepreneurship Monitoring” om startup-processen inom den nordiska ClimateTech-scenen. Webbinariet sker den 8 juni och är en del av Glava Energy Centers förstudie och startup- och innovationsinitiativ StartFuze som delfinansieras av EU genom Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Ett tiotal personer står utomhus och lyssnar på en man som visar upp en apparat i metall framför ett stort tält.

Aktuellt Energiledarskap i fokus på årskonferens

För att säkra framtidens el för samhälle, företag, industri, transporter och hushåll behövs ett hållbart energisystem. Men hur ska energiomställningen gå till? Glava Energy Centers årskonferens onsdagen den 3 maj 2023 fokuserade på vikten av ett proaktivt energiledarskap.