Hoppa till huvudinnehållet

För ett smart hållbart energisystem

Som innovationskluster, utbildningsaktör och medlemsdriven förening brinner Glava Energy Center för ett hållbart energisystem i Värmland och världen – med solen i centrum.

Aktuellt & event

En man står utomhus i en solpark, med fler människor i bakgrunden.

AktuelltCheckWatts partners utbildas i smarta energilösningar

På uppdrag av CheckWatt utbildar Glava Energy Center blivande partners till energitjänsteföretaget. Kursen fokuserar på CheckWatts tjänster inom smart och flexibel energianvändning och förbereder deltagarna på att bli partners med ansvar för installation, service, underhåll och kundsupport.

En man står utomhus och kör en svart drönare som står stilla i luften ovanför en grusplan.

AktuelltStort intresse för kurs i besiktning av solceller

Intresset är stort för Glava Energy Centers nystartade kurs Besiktning av solcellsanläggningar. Vid den fullsatta premiäromgången i mitten av oktober deltog besiktningspersoner, arbetsledare och projektledare samt solcells- och elinstallatörer från både Sverige och Norge. Nu arrangeras ny kursomgång den 24-25 januari 2024.

Två personer monterar en solpanel på ett tak, en tredje person går på gräsmattan nedanför.

KalenderGrundläggande installatörsutbildning – solceller

Grundläggande installatörsutbildning är en praktisk och teoretisk utbildning som under tre dagar gör dig till en bättre installatör av solcellsanläggningar kvalitetsmässigt, ekonomisk och tekniskt. Nästa kurstillfälle är 13-15 februari 2024. Anmäl dig idag!