Hoppa till huvudinnehållet

Besiktningskurs förstärkt med solcellsmätning

Den tredje omgången av Glava Energy Centers tvådagarskurs i besiktning av solcellsanläggningar har nu genomförts. Utbildningen har förstärkts med ett nytt utbildningsmoment – olika tekniker för solcellsmätning. 

– Det var otroligt givande med mättekniken och ett kul samarbete som vi förhoppningsvis kör vidare med i utbildningen, säger kursledaren Per Hederstedt, solcellsspecialist vid Maple Energy och certifierad entreprenadbesiktningsman med 20 års arbetserfarenhet från elbranschen.

På plats för att instruera om arbetsmetodik i det nya mättekniska momentet var lärarna Fredrik Gryth och Fedja Jarasevic från Intertechna. Företaget, som också är ny medlem i Glava Energy Center, levererar produkter och tjänster inom kalibrering och felsökning.

Positivt med mer mätteknik

Även utbildningsdeltagarna var nöjda med det nya kursmomentet i solcellsmätning.

– Det är positivt att utbildningen blir än mer djuplodande, exempelvis genom den nya mättekniska delen. Utbildningen skulle kunna omfatta ännu mer mätteknik. I övrigt har kursen inneburit en positiv möjlighet att nätverka med andra kursdeltagare och lärarna, säger en av deltagarna Johan Ström Bohrén vid Soltech Business Support 3.0 AB.

Han har erfarenhet som elinstallatör men är ute efter mer förståelse för besiktningsprocessen och hur det bör gå till. Efter kursen konstaterar han att han genom utbildningen fått en bekräftelse på att det han gör i dag stämmer. 

– Det finns ingen annan utbildning som den här för att vägleda och öka grundförståelsen för besiktning, säger Johan Ström Bohrén.

Besiktning av solcellsanläggningar

Glava Energy Centers 2-dagsutbildning om besiktning av solcellsanläggningar omfattar teori och praktisk träning i form av felidentifiering i autentisk miljö i Glava Energy Centers solpark. Kursen ger fördjupad kunskap om besiktning av solceller och de allmänna riktlinjer och föreskrifter som finns. Medlemmar i Glava Energy Center får 10 procent rabatt på kursavgiften. 

Om kursen

 

Senast uppdaterad: 2024-05-30