Hoppa till huvudinnehållet

Glava Energy Center partner till Elmia Solar 2025

I februari 2025 är det dags för andra upplagan av branschmässan Elmia Solar. Glava Energy Center går in som mässpartner med uppdrag att bidra till ett kunskapsintensivt scenprogram.

– Det känns helt naturligt och rätt att Glava Energy Center, som ett innovationskluster, nu är en av våra partners för Elmia Solar 2025. Genom sitt deltagande, bland annat i scenprogrammet, kommer Glava Energy Center att dela med sig av sin omfattande erfarenhet och djupa kompetens inom innovation och testbäddsverksamhet. Detta kommer att berika besökarna och bidra till utvecklingen i en snabbt växande bransch, säger Elin Rickardsson, business manager Elmia Solar.

Elmia Solar är Nordens nya mötesplats för solenergibranschen, men mässan är bredare än solenergi, solpaneler och solparker. Energilagring, batteriteknik, elbilsladdning, installation, montage, säkerhet och energitjänster är andra viktiga teman för mässan som lockar utställare från hela norra Europa. Besökarna representer installatörer, montörer, energibolag, fastighetsägare och energikonsulter. 

Innovation i fokus för kunskapsprogram

Glava Energy Center deltog som utställare när Elmia Solar arrangerades första gången i februari 2024 och ser nu fram emot att gå in som samarbetspartner. 

– Det är mycket inspirerande och med vår närvaro vill vi tillsammans med övriga aktörer bidra till utvecklingen av ett smart, förnybart och hållbart energisystem, säger Magnus Nilsson, VD Glava Energy Center.

Utöver en monter kommer Glava Energy Center att hålla i ett antal programpunkter på Stora scenen samt en daglig så kallad Innovation Hour – där spännande exempel på innovativa lösningar för att realisera morgondagens smarta och hållbara energisystem kommer att lyftas. 

– Vi ser mycket stor innovativ potential i den mötesplats för innovatörer och branschaktörer som Elmia Solar är. Det är som ett smörgåsbord av bredd, tyngd, spets och idéer. Bland våra medlemmar finns många startups och innovatörer och mässan är en viktig plattform för innovativt idéutbyte – både för våra medlemmar och för Glava Energy Center, säger Magnus Nilsson.

Inspirera till kompetensutveckling i branschen

Utöver innovationsarbetet och testbäddsverksamheten vill Glava Energy Center passa på att inspirera närvarande branschaktörer till kompetensutveckling. 

– Mässan blir ett tillfälle för oss att visa upp vår bredd av kurser inom solinstallation, besiktning, projektering och batterilagring för branschens aktörer, säger Liselott Öberg Stridh, ansvarig för medlems- och utbildningsfrågor vid Glava Energy Center.

Elmia Solar 2025

Elmia Solar är solenergibranschens gemensamma mötesplats för aktörer inom sol, solparker, lagring, laddning, batteriteknik och installationer. 2025-års mässa ska få en starkare internationell närvaro. En ny partner är norska Solenergiklyngen som är Norges motsvarighet till Svensk Solenergi – en för Elmia Solar fortsatt viktig samarbetspartner.

Elmia Solar arrangeras 4–6 februari 2025 på Elmia i Jönköping.

Läs mer i pressmeddelandet från Elmia Solar.

Foto: Elmia Solar

Senast uppdaterad: 2024-09-13