Hoppa till huvudinnehållet

Innovationer och nätverk på världens största solmässa Intersolar

Glava Energy Center deltog på världens största solmässa Intersolar Europe i München den 14–16 juni. Syftet var att få en känsla för tekniska trender och nya produkter i solenergibranschen och att nätverka med internationella aktörer.

– Det här är en unik internationell miljö för att träffa aktörer inom branschen och ta del av lansering av nya produkter, säger Magnus Nilsson, VD vid Glava Energy Center, på plats på Intersolar.

Intersolar Europe är världens största solmässa som i år gick av stapeln 14–16 juni i München, Tyskland med nära 1 400 utställare. I år ägde Intersolar Europe rum som en del av ”The smarter E Europé” parallellt med ytterligare tre energimässor. Totalt väntades över 85 000 besökare från hela världen besöka energimässorna i München. 

– Därav är Intersolar ett bra forum för att ta tempen på branschen. Det är också tidseffektivt att möta branschaktörer för att diskutera pågående, nya och potentiella samarbeten, fortsätter Magnus Nilsson.

Teknikspaning för pågående projekt

Glava Energy Center var med på mässan också för att undersöka specifika teknikområden inom ramen för några av verksamhetens projekt. 

– Mässan omfattar solenergi, energilagring, smart styrning och laddinfrastruktur. Alla dessa områden är av stort intresse för oss, säger David Olsson, projektledare inom smarta hållbara energisystem vid Glava Energy Center, även han på plats i München.

Några särskilt intressanta exempel på mässan för Glava Energy Centers del var nya tekniska lösningar för kylning av batterisystem, solcellsteknologin N-typ TOPCon, den växande verksamheten för återvinning av solpaneler samt ökningen av marknadsetableringar kring smart styrning inom energinät.

– Det är positiva tongångar i branschen och vi kan konstatera att det är en fortsatt kontinuerlig teknikutveckling kring solenergi, energilagring och smart styrning, säger Magnus Nilsson.

Bildtext: Magnus Nilsson, VD Glava Energy Center, på Intersolar Europe i München.

Senast uppdaterad: 2023-06-16