Hoppa till huvudinnehållet

Innovationsmiljö och affärspotential marknadsförs på Elmia Solar

Glava Energy Center och Business Region Värmland deltar i februari som utställare på premiären av Elmia Solar, Nordens nya mötesplats för solenergibranschen. Syftet är att träffa branschaktörer och sprida kunskap om Värmlands unika potential för innovationer, kompetensutveckling och affärsetableringar inom solenergi och smarta, hållbara energisystem.

– Elmia Solar är en spännande ny arena att utforska och vi är på plats för att sprida kunskap och nätverka om vårt innovationssystem, vår unika testanläggning och våra oberoende bransch- och uppdragsutbildningar, säger Magnus Nilsson, VD Glava Energy Center.

Den 13–15 februari 2024 samlar Elmia Solar 115 utställare som visar ett brett utbud av produkter och lösningar – alltifrån solpaneler och växelriktare till energilagring och elbilsladdning. Bland utställarna finns många av Glava Energy Centers medlemsföretag, exempelvis BayWa r.e., CheckWatt, Ferroamp, KP Energy och Krannich Solar AB. 

Unikt erbjudande för solenergiindustrin

Glava Energy Center deltar som utställare på mässan tillsammans med Business Region Värmland (BRV).

– Vi gör gemensam sak med Business Region Värmland på Elmia Solar eftersom Värmland verkligen har något unikt att erbjuda solenergibranschen – inte minst genom Glava Energy Center. Sedan starten 2009 har vi drivit ett 70-tal innovationsprojekt inom områden som solenergi, smarta elnät, mikronät och batterisystem. Våra oberoende branschutbildningar stärker kompetensen, kvaliteten och säkerheten i solenergibranschen och vi har en stor bredd av testbäddar inom solenergi, lagring, smart styrning och flexibilitet, säger Magnus Nilsson.

Vill intressera internationella aktörer

Intresset för Elmia Solar har spridit sig utanför Europas gränser, med flera internationella företag från Kina, Tyskland, Nederländerna samt de nordiska länderna representerade bland utställarna. Detta utgör en intressant utgångspunkt för Business Region Värmland, som deltar i mässan för att visa upp Värmland som en potentiell plats för internationella investerare och möjliga företagsetableringar.

– Värmland är en het plats för att etablera verksamhet inom solenergi och smarta hållbara system. Här finns gott om tillgängliga greenfields och brownfields samt norra Europas största testanläggning inom solenergiområdet. Låt oss träffas på Elmia Solar och diskutera möjligheterna att etablera ditt företag i Värmland. Vi kommer att vara på plats den 13:e och 14:e februari, säger Ahmed Alaeddine, chef på Business Region Värmland.

Träffa oss på Elmia Solar

Träffa Glava Energy Center och Business Region Värmland vid monter A01:21 och diskutera möjligheter för innovationer, utbildning och företagsetableringar i Värmland inom solenergi och smarta hållbara energisystem.

Vill du boka ett möte? Kontaktuppgifter finns på vår utställarsida på Elmia Solars webbplats.

Om Business Region Värmland

BRV är ett samarbete mellan Region Värmland och alla 16 kommuner i länet. Business Region Värmland har tre huvudfokusområden för att stärka och utveckla näringslivet i Värmland:

  • Nya etableringar
  • Bevara verksamheter i länet
  • Inspirera vidareutveckling av företag

Läs mer på Region Värmlands webbplats.

Senast uppdaterad: 2024-01-23