Hoppa till huvudinnehållet

Kursdeltagare fick eftertraktad kunskap om energilager och batterier

Förra veckan var det återigen dags för Glava Energy Centers kurs batterilagring för fastigheter. Kursen fokuserar på planering och projektering av batterilagringssystem. Samtidigt ges utrymme för deltagarnas branschspecifika frågeställningar, vilket uppskattas av kursdeltagarna.

Marknadens efterfrågan på batterilösningar ökar snabbt, särskilt bland större fastighetsägare. Efterfrågan präglar också vardagen för exempelvis projektörer och grossister inom solenergibranschen. 

– Det räcker inte att vara experter på solel. Våra kunder vill också ha hjälp med projekteringen av energilager och batterier, säger kursdeltagaren Carolina Wallerström, som jobbar med projektering och energilager vid Solelgrossisten

Plats för både teori och kursdeltagarnas frågor

Glava Energy Centers tvådagarsutbildning Batterilagring för fastigheter ska ge den kunskap och kompetens som krävs för att kunna planera och projektera smarta lösningar för effektiv batterilagring. Kursinnehållet omfattar bland annat marknadsutveckling, batteritekniker, dimensionering, regelverk samt inköps- och investeringskalkyler. 

Utöver teoretiska moment läggs under utbildningen stor vikt vid de frågeställningar och behov som deltagarna har med sig till utbildningen, vilket uppskattas av kursdeltagarna. Carolina Wallerström kom laddad med frågor till utbildningen vid Glava Energy Center i Hillringsberg, Glava, utanför Arvika den 31 maj till den 1 juni 2023.

– Jag är särskilt intresserad av kalkylering, hur man räknar smartast, och av garantitid, livslängd och stödtjänster. Utbildningsupplägget är väldigt bra – att det är teoripass blandat med seminarieinslag där våra frågor kan ta stor plats, säger Carolina Wallerström och får medhåll av kollegan Oliver Nylund.

– På den här utbildningen får vi ta del av batterikunskap i den inspirerande miljön som Glava Energy Center är, säger Oliver Nylund, utbildningsansvarig vid Solelgrossisten.

Bildtext: Carolina Wallerström och Oliver Nylund vid Solelgrossisten.

Om Batterilagring för fastigheter 

Glava Energy Centers kurs Batterilagring för fastigheter riktar sig till projektörer, anläggningsinnehavare och fastighetsutvecklare. Lärare är Hans Nordin, civilingenjör, med lång erfarenhet av svaga kraftsystem, både UPS och reservkraft och Samuel Wingstedt, energimarkandsspecialist på Polarium. 

Batterilagring för fastigheter

Glava Energy Centers utbildningar

Glava Energy Center är en oberoende utbildningsaktör som erbjuder kurser med olika inriktningar men med samma mål: att säkra kompetens, kvalitet och säkerhet för en hållbar tillväxt i solenergibranschen.

Våra utbildningar

Senast uppdaterad: 2023-06-12