Hoppa till huvudinnehållet

Uppvärmning i solparken för vandrare

70 vandrare på väg till Glaskogens naturreservat värmde upp med ett studiebesök i Glava Energy Centers solpark under en fredagsmorgon i september. Samtalen handlade om solcellsteknik, möjligheter med batterilagring och hur solceller med olika utseende och estetik kan monteras på olika tak. 

– Vi är en ideell verksamhet som varje fredag vandrar 10–12 kilometer någonstans i de värmländska skogarna i närheten av Karlstad. Eftersom vi drivs av samhällsengagemang passar vi också på att besöka intressanta ställen som nu Glava Energy Center, säger Jan-Sture Larsson, en av grundarna till vandringsgruppen GångPåGång som denna fredag i början av september skulle vandra i Glaskogens naturreservat. 

Under studiebesöket böljade samtalet fram och tillbaka om solcellsteknik, möjligheter med batterilagring och hur solceller med olika utseende och estetik kan monteras på olika tak. VD Magnus Nilsson tog också tillfället i akt att berätta om Glava Energy Centers mission om ett smart och hållbart energisystem i Värmland.

– Vi har ett problem i Värmland i dag eftersom 37 procent av den el vi konsumerar importeras. Vi behöver öka vår lokala produktion av förnybar el och det snabbaste sättet att göra det är genom att installera solenergi. Det bästa är att alla kan bidra – både företag, organisationer och privatpersoner, säger Magnus Nilsson. 

...

Är din grupp, organisation eller företag intresserad av energi? Glava Energy Center kan skräddarsy studiebesök eller energiutbildningar i samband med företagsevent och planeringsdagar. Läs mer.

Senast uppdaterad: 2023-09-08