Hoppa till huvudinnehållet

Våra innovationer

Glava Energy Center har lång erfarenhet inom innovationsarbete där idéer blir verklighet. Med Living Lab-konceptet har vi drivit ett 70-tal innovationsprojekt inom solenergi och hållbara energisystem. Flertalet projekt som har genomgått vår innovationsprocess har senare även tagit steget ut på marknaden. 

Vid Glava Energy Center driver vi runt 10 innovationsprojekt per år. Det finns många goda exempel där vårt innovationsekosystem har hjälpt innovatörer att förverkliga sina idéer eller att ta nästa viktiga steg i sin prototyp. Här kan du läsa översiktligt om några exempel.

CC90 Composite har utvecklat ett kompositbaserat montagesystem för solceller som testats i vårt labb och där innovationen senare ledde till stor framgång på solenergimarknaden samt en nominering för Årets Guldstänksinnovatör 2022.

Bowters resa med att utveckla en elbåt, som nu går att förhandsboka och som pitchats i SVT:s Draknästet, startade bland annat med hjälp av Glava Energy Centers Living Lab.

Soltältet, som växte fram från en idé och examensarbete, har testats av FN i Panama och Dubai.

Solkoken, som är revolutionerande för matlagning på den afrikanska landsbygden, har testats på plats och fått uppmärksamhet i afrikansk media.

Senast uppdaterad: 2023-04-27