Hoppa till huvudinnehållet

Kontakt

Vi är många som bygger upp Glava Energy Center. Ett team på cirka femton personer arbetar med projektledning, innovation, utbildning, koordinering och kommunikation. Verksamheten kopplas till ett Advisory Board med forskare från Karlstads universitet och en styrelse med omfattande branscherfarenhet. Via genvägarna nedan hittar du kontaktvägar till oss alla.

Medarbetare

Styrelse

Advisory Board

Besöksadresser

Kontor, konferensanläggning och solpark i Hillringsberg, Glava:
Glava Energy Center, 670 20 Glava

Google Maps Glava

» Ladda ner områdeskarta

Kontor i Arvika Näringslivscentrum:
Scaaler IoT Labs, Strandvägen 2, 671 51 Arvika

Google Maps Arvika

Postadress

Glava Energy Center, Box 913, 671 29 Arvika

Medarbetare

Magnus Nilsson

Magnus Nilsson
VD

Civilingenjör med erfarenhet av chefsbefattningar inom ABB och Electrolux. Kom in i solbranschen 2005 som projektledare för REC ScanModule i Hillringsberg. Har även delvis projektlett fabriksbygget för solmodulfabriken vid REC Solar i Singapore. Stimuleras av att se hållbara innovationer, företag, samhällen och regioner utvecklas och växa.

Ulrika Siösteen

Ulrika Siösteen
Projektledare och kvalitetsansvarig

Ansvarig för hållbarhet, verksamhetsutveckling och kvalitet. Projektledare för Innovationskluster – med fokus på att stärka medlemmars växtkraft genom sektoröverskridande samarbete. Över 30 års erfarenhet som projektledare och hållbarhetsansvarig inom tillverkningsindustrin. Vill bidra med verktyg och processer som maximerar nyttan i våra projekt.

Eva Lingwall

Eva Lingwall
Projektledare

Ansvarar för projektet LOKEN, Lokal energiledning Värmland. Har lång erfarenhet av projekt- och processledning inom regional utveckling och frågor om energi, miljö och hållbarhet. Är målinriktad och innovativ och drivs av en genuin vilja att bidra till hållbar utveckling i Värmland. 

Oliver Ingwall King

Oliver Ingwall King
Projektledare

Projektledare för Interreg-projektet GränsEnergi om energigemenskaper i Sverige och Norge. Över 20 års erfarenhet av energi- och hållbarhetsfrågor, med expertis i energieffektivisering, smarta energisystem och strategiutveckling för aktörer i Storbritannien, EU och Sverige. Vill omvandla idéer till praktiska lösningar genom samarbeten och kunskapsutveckling.

Christina Wolf

Christina Wolf
Projektledare

Projektledare för Interreg-projektet CIRIS om cirkulär ekonomi i Sverige och Norge. MBA-examen i Sustainability Management och stor erfarenhet av nationella och internationella miljö- och hållbarhetsrelaterade projekt. Vill bidra med att se kopplingar mellan olika projekt och stärka den egna och verksamhetens kunskap inom cirkulär ekonomi för framtida projekt och satsningar. 

Isac Myrén Andersson

Isac Myrén Andersson
Projektledare

Ansvarar för projekt inom smarta hållbara energisystem vid Glava Energy Center samt för IT- och mätdatainfrastruktur. KTH-utbildad civilingenjör i energi- och miljöteknik med en master inom hållbar energiteknik – solkraft. Har en vision om ett hållbart energisystem där förnybar energi är möjliggöraren.

David Olsson

David Olsson
Projektledare

Ansvarar för projekt inom området smarta hållbara energisystem vid Glava Energy Center. Civilingenjörsexamen i energi- och miljöteknik från Karlstads universitet. Vill jobba med tekniska lösningar som bidrar till och ökar förändringstakten mot ett förnybart energisystem.

Lisa Gärdt

Lisa Gärdt
Projektledare och hållbarhetskoordinator

Hållbarhetskoordinator i projektet LOKEN. Arbetar också i projektet ARIES4 som skapar ett system för samarbeten och kunskapsflöden mellan aktörer i strategier för smart specialisering på regional nivå. Bakgrund som projektledare och erfarenhet av hållbarhetsprojekt på lokal, kommunal och regional nivå. Brinner för hållbarhet i regional utveckling och företagande.

Mikael Mellerdal

Mikael Mellerdal
Delprojektledare

Delprojektledare i Interreg-projekten GränsEnergi och CIRIS om energigemenskaper och cirkulär ekonomi i Sverige och Norge. Energisystemingenjör med bakgrund från verkstadsindustrin och två start up-bolag. Vill genom projekten bidra till en ökad förnybar elproduktion med smarta lösningar, för att på så vis öka konkurrenskraften med nya jobb till regionen.

Liselott Öberg Stridh

Liselott Öberg Stridh
Medlems- och Utbildningsansvarig

Är medlemsansvarig och utvecklar och förädlar utbildningsverksamheten vid Glava Energy Center. Har arbetat som rektor inom grundskolan med mångårig erfarenhet av utbildning och skapandet av mötesplatser. Vill skapa en högkvalitativ oberoende utbildning som höjer kvaliteten i branschen. 

Malin Oskarsen

Malin Oskarsen
Koordinator

Ansvarar för att koordinera Glava Energy Centers event, konferenser och utbildningar. Har en bakgrund som montör på solmodulfabriken Scan Module i Glava, samt som koordinator vid fabriken med liknande arbetsuppgifter. Drivs av viljan att underlätta givande möten och utbildningar inom området förnybar energi.

Thorbjörn Gustafsson

Thorbjörn Gustafsson
Innovationstekniker

Ansvarar för solparken och dess skötsel samt hjälper till med prototypbyggnad och tester. Självlärd konstruktör som arbetat med tillverkning av solpaneler och utveckling av tillverkningsutrustning, utveckling och tillverkning av tältkåtor och som konsult inom tillverkningsindustri. Stort intresse för klimat och miljö samt förnybar energi.

Helena Edström

Helena Edström
Kommunikatör

Ansvarar för Glava Energy Centers externa kommunikation. Är kommunikatör med bakgrund som journalist. Har tidigare arbetat vid Sveriges riksdag, Sveriges Radio och Uppsala universitet. Vill skapa nyfikenhet, intresse och bidra med fördjupad kunskap i frågor om hållbar utveckling och förnybar energi.

Albin Norén

Albin Norén
Kommunikatör

Kommunikatör för projektet LOKEN. Bakgrund som journalist på Sveriges Radio och TV4 samt som verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan. Ska som projektkommunikatör sprida kunskap och förståelse om projektets olika delar och mål. Vill strategiskt och kreativt skapa kommunikation som väcker nyfikenhet och inspirerar till energiomställningen.

Styrelse

Tommy Strömberg

Tommy Strömberg
CC90 Composite

Har under 25 år medverkat från förarsätet i den internationella utvecklingen inom solenergiområdet. Ordförande i styrelsen som brinner för utvecklandet av Glava Energy Center som ett nationellt centrum inom innovation, utbildning och energiledarskap för framtidens energiförsörjning och energisystem med spets inom solenergi.

Malin Unger

Malin Unger
RISE

Projektledare och samordnande av kompetenser inom solenergiområdet på RISE, Research Institutes of Sweden. Yrkesbakgrund som arkitekt, projektledare inom kommunal fastighetsutveckling och utbildad solenergiprojektör. Ser stora möjligheter i att skapa ett bättre samarbete och utbyte av kunskap mellan bygg- och energibransch.

Henrik Rinnemo

Henrik Rinnemo
Ellevio

Civilingenjör inom elteknik verksam som Teknisk specialist där frågor rörande strategi, utveckling och framtagande av tekniska instruktioner ingår. Nuvarande fokusområde är digitalisering av nätstationer som ska minska avbrotten och ge värdefull information nödvändig för energiomställningen. Gillar nytänkande och effektivisering.

Bjørn Thorud

Bjørn Thorud
Aneo

Chief Technology Officer för solkraft vid Aneo och styrelsemedlem även i norska Solenergiklyngen. Doktor och ingenjör med bred och lång bakgrund inom solenergi och förnybar energiproduktion, lagring och förbrukning. Har tidigare arbetat vid Scatec och Multiconsult.  

Erica Åkerberg

Erica Åkerberg
Karlstads universitet

Forskningsrådgivare som stöttar universitetsledning och forskare i samverkansavtal som Akademin för smart specialisering. Bevakar möjligheter till extern finansiering och ger stöd i EU-ansökningar samt forsknings- och innovationsprojekt.

Anders Norrby

Anders Norrby
Teknik i Väst

VD för Teknik i Väst som är Arvika och Eda kommuners bolag för bland annat elnät, fjärrvärme och kraft.
Har sedan år 2001 haft olika chefs- och VD-roller inom Arvika kommun. Tidigare konsult i 17 år inom bygg, anläggning, fjärrvärme med mera. Besjälad av att trygga förnybar elförsörjning för Arvika och Värmland.

Johan Paradis

Johan Paradis
Sunna Group

Erfaren före detta konsult med en historia av arbete inom förnybar energi och miljöbransch. Starka färdigheter i affärsutveckling och djup förståelse för kraftsystemet och dess behov av förflyttning till ett mer förnybart tillstånd. Nu fokuserad på Sunna. Tar gärna emot samtal från alla som vill samarbeta.

Daniel Ekström

Daniel Ekström
Region Värmland

Projektledare för Region Värmlands projekt Elkraft Värmland som på olika sätt arbetar för flexibel och hållbar elförsörjning i Värmland samt ökad kännedom om hur smartare användning av energisystemet kan påverka regional balans mellan utbud och efterfrågan.

Advisory Board

Andreas Theocharis

Andreas Theocharis
Karlstads universitet

Docent vid institutionen för ingenjörsvetenskap, fysik och elektroteknik. Bedriver forskning på intelligenta elektriska och förnybara energisystem, maskinlärning och databehandling i smarta och hållbara energinät. Har i flera år arbetat med integration av förnybar energi i elnäten. I LOKEN bidrar han med forskning om tillämpningen av AI i energisystem. Genom att använda maskininlärning, dataanalys och energiprognoser letar vi efter lovande alternativ och lösningar för hållbara moderna samhällen.

Avit Bhowmik

Avit Bhowmik
Karlstads universitet

Internationellt erkänd miljöforskare och klimatlösningsforskare. Har publicerat artiklar i flera högt rankade vetenskapliga tidskrifter samt haft en nyckelroll i flera rapporter och policydokument inom Global Climate Action Summits och inom FN:s politiska forum. Är i projektet LOKEN involverad i arbetspaket om energigemenskaper, energiledarskap och energiplanering. Fokus är att bidra till en hållbar social energiomställning. 

Lena Grip

Lena Grip
Karlstads universitet

Docent i kulturgeografi. Forskar om sociala- och genusaspekter inom samhällsplanering. Forskningen belyser hur politik och praktiskt genomförande av politiken, påverkas av föreställningar om olika människor och platser - och hur detta i sin tur påverkar människors vardagsliv, arbetsliv och möjligheter. Programledare för Samhällsplanerarprogrammet och undervisar i frågor om fysisk planering och lokal- och regional utveckling, med social och ekologisk hållbarhet i fokus. Sammantaget viktiga frågor för energiomställningen, till exempel genom projektet LOKEN.

Mikael Johnson

Mikael Johnson
Karlstads universitet

Lektor i företagsekonomi och forskare vid Centrum för tjänsteforskning och Handelshögskolan, Karlstads universitet. Forskar på verksamhets- och affärsutveckling, ofta med koppling till hållbar utveckling och transformation av privata och offentliga företag eller organisationer. I LOKEN adresseras elförsörjningens komplexa samhällsutmaning. Ett tjänstesynsätt och systemperspektiv är tänkt att öppna för transformationsprocesser, innovativa affärsmodeller, samverkanslösningar och ökad förståelse för flexibilitetslösningar. 

Seema Seema

Seema Seema
Karlstads universitet

Biträdande universitetslektor i elektroteknik, elkraftssystem och förnybara energisystem vid Karlstads universitet. Hennes forskningsarbete om förnybar energi och maskininlärning kommer att vara till hjälp i LOKEN och vid planeringen av energiscenarier på lokal och regional nivå, samt vid undersökningen av potentiella hybridenergilösningar på lokal och regional nivå.

Reza Sirjani

Reza Sirjani
Karlstads universitet

Lektor i elektroteknik, elkraftssystem och förnybara energisystem. Vid Karlstads universitet är hans forskningsområden även smarta nät, implementering av energilagringssystem samt analys av osäkerheter i förnybar energiproduktion. Rezas forskning och expertis kommer väl till pass i LOKEN.

Lotta Braunerhielm

Lotta Braunerhielm
Karlstads universitet

Docent i kulturgeografi som är en tvärvetenskaplig forskare med forskningsintressen inom platsutveckling, platsattraktivitet och besöksnäring med koppling till digitalisering. I projektet LOKEN bidrar hon primärt med perspektivet kring social hållbarhet.

Markus Rinio

Markus Rinio
Karlstads universitet

Professor i förnybar energi och lärare i halvledarfysik och solcellsfysik. Har i över 25 år forskat i internationella projekt med fokus på solenergi, varav 10 år vid tyska institutet för solenergi Fraunhofer ISE. Ett samarbete som pågår än idag. Har med sin forskargrupp byggt ett antal laboratorier med karakteriseringsmetoder. Forskningen handlar om nya typer av solceller, solcellsmoduler, defekter och degradering samt testmetoder för solcellssystem. I projektet LOKEN bidrar han med kunskap om solcellssystem och solcellsparker. 

Jorge Solis

Jorge Solis
Karlstads universitet

Docent i elektroteknik som bland annat forskar inom utveckling av hjälpmedel robotar, design av biologiskt inspirerade beräkningsmodeller, intelligenta maskiner och automatisering i applikationer för industrin samt design och implementering av intelligent/adaptiv styrning för robotsystem och solcellssystem.

Ellen Moons

Ellen Moons
Karlstads universitet

Professor i fysik med intresse för hur elektriskt ledande polymerer, mindre molekyler och nya material organiserar sig i tunna halvledarskikt och bildar effektiva solceller och lysdioder (LEDs). Är även intresserad av solcellens hållbarhet över tid och hur den påverkas av materialens egenskaper och gränsskikten. Övergripande mål för forskningen är att förbättra solcellernas verkningsgrad och stabilitet. En annan utmaning för forskningsfältet är att göra flexibla solceller på böjbara underlag.

Andreas Kassler

Andreas Kassler
Karlstads universitet

Professor i datavetenskap vid Karlstads universitet, som forskar om Software Defined Networking, programmerbara dataplan, nätverksvirtualisering och autonoma nätverk. Hans forskning syftar till att utveckla framtidens nätverkslösningar, inklusive trådlösa system som mesh- och ad hoc-nätverk, för att förbättra kommunikationens effektivitet och flexibilitet. Han är även aktiv inom utvecklingen av protokoll för transport- och applikationslager som kan anpassas till förändrade nätverkskrav.