Hoppa till huvudinnehållet

Kontakt

Vi är många som bygger upp Glava Energy Center – medarbetarna, styrelsen och ett akademiskt Advisory Board. Här hittar du kontaktvägar till oss alla.

Medarbetare

Styrelse

Advisory Board

Besöksadresser


Kontor, konferenslokal och solpark i Hillringsberg:

Glava Energy Center, 670 20 Glava

Kontor i Arvika Näringslivscentrum:

Scaaler IoT Labs, Strandvägen 2, 671 51 Arvika

Postadress

Glava Energy Center, Box 913, 671 29 Arvika

Medarbetare

Magnus Nilsson

Magnus Nilsson
VD

Civilingenjör med erfarenhet av chefsbefattningar inom ABB och Electrolux. Kom in i solbranschen 2005 som projektledare för REC ScanModule i Hillringsberg. Har även delvis projektlett fabriksbygget för solmodulfabriken vid REC Solar i Singapore. Stimuleras av att se hållbara innovationer, företag, samhällen och regioner utvecklas och växa.

David Olsson

David Olsson
Projektledare

Ansvarar för projekt inom området smarta hållbara energisystem vid Glava Energy Center. Civilingenjörsexamen i energi- och miljöteknik från Karlstads universitet. Vill jobba med tekniska lösningar som bidrar till och ökar förändringstakten mot ett förnybart energisystem.

Isac Myrén Andersson

Isac Myrén Andersson
Projektledare

Ansvarar för projekt inom smarta hållbara energisystem vid Glava Energy Center samt för IT- och mätdatainfrastruktur. KTH-utbildad civilingenjör i energi- och miljöteknik med en master inom hållbar energiteknik – solkraft. Har en vision om ett hållbart energisystem där förnybar energi är möjliggöraren.

Lisa Gärdt

Lisa Gärdt
Projektledare

Arbetar i projektet ARIES4 som skapar ett system för samarbeten och kunskapsflöden mellan aktörer i strategier för smart specialisering på regional nivå. Bakgrund som projektledare och erfarenhet av hållbarhetsprojekt på lokal, kommunal och regional nivå. Brinner för hållbarhet i regional utveckling och företagande.

Liselott Öberg Stridh

Liselott Öberg Stridh
Utbildningsansvarig

Ansvarar för att utveckla och förädla utbildningsverksamheten vid Glava Energy Center. Har arbetat som rektor inom grundskolan med mångårig erfarenhet av utbildning och skapandet av mötesplatser. Vill skapa en högkvalitativ oberoende utbildning som höjer kvaliteten i branschen. 

Lasse Hägglund

Lasse Hägglund
Senior Advisor

Har målet att, tillsammans med teamet på Glava Energy Center, skapa Sveriges bästa och mest mångsidiga utbildningar inom solenergiområdet, och sprida kunskap om dem. Uppdraget som Senior rådgivare är att stötta den processen. Har i över 20 år arbetat med företags- och organisationsutveckling genom utbildningar.

Malin Oskarsen

Malin Oskarsen
Koordinator

Ansvarar för att koordinera Glava Energy Centers event, konferenser och utbildningar. Har en bakgrund som montör på solmodulfabriken Scan Module i Glava, samt som koordinator vid fabriken med liknande arbetsuppgifter. Drivs av viljan att underlätta givande möten och utbildningar inom området förnybar energi.

Helena Edström

Helena Edström
Kommunikatör

Ansvarar för Glava Energy Centers externa kommunikation. Är kommunikatör med bakgrund som journalist. Har tidigare arbetat vid Sveriges riksdag, Sveriges Radio och Uppsala universitet. Vill skapa nyfikenhet, intresse och bidra med fördjupad kunskap i frågor om hållbar utveckling och förnybar energi.

Thorbjörn Gustafsson

Thorbjörn Gustafsson
Innovationstekniker

Ansvarar för solparken och dess skötsel samt hjälper till med prototypbyggnad och tester. Självlärd konstruktör som arbetat med tillverkning av solpaneler och utveckling av tillverkningsutrustning, utveckling och tillverkning av tältkåtor och som konsult inom tillverkningsindustri. Stort intresse för klimat och miljö samt förnybar energi.

David Holm

David Holm
Medlemsansvarig

Styrelse

Tommy Strömberg

Tommy Strömberg
CC90 Composite

Har under 25 år medverkat från förarsätet i den internationella utvecklingen inom solenergiområdet. Ordförande i styrelsen som brinner för utvecklandet av Glava Energy Center som ett nationellt centrum inom innovation, utbildning och energiledarskap för framtidens energiförsörjning och energisystem med spets inom solenergi.

Bjørn Thorud

Bjørn Thorud
Aneo

Chief Technology Officer för solkraft vid Aneo och styrelsemedlem även i norska Solenergiklyngen. Doktor och ingenjör med bred och lång bakgrund inom solenergi och förnybar energiproduktion, lagring och förbrukning. Har tidigare arbetat vid Scatec och Multiconsult.  

Gunilla Evers

Gunilla Evers
Region Värmland

Strateg med fokus på jämställdhet och hållbar regional utveckling inom Region Värmland. Har mångårig erfarenhet från olika verksamheter såsom regionförbund, statlig myndighet och privat näringsliv. Har också en bred erfarenhet kring strategi arbete och strukturfonderna.

Henrik Rinnemo

Henrik Rinnemo
Ellevio

Civilingenjör inom elteknik verksam som Teknisk specialist där frågor rörande strategi, utveckling och framtagande av tekniska instruktioner ingår. Nuvarande fokusområde är digitalisering av nätstationer som ska minska avbrotten och ge värdefull information nödvändig för energiomställningen. Gillar nytänkande och effektivisering.

Lars Johansson

Lars Johansson
Karlstads universitet

Professor i materialfysik vid Karlstads universitet sedan 1999. Är prefekt för Institutionen för ingenjörsvetenskap och fysik sedan 2017. Stödjer och utvecklar forskning om solceller och material för en hållbar utveckling, samt samverkan mellan akademi och samhälle.

Anders Norrby

Anders Norrby
Teknik i Väst

VD för Teknik i Väst som är Arvika och Eda kommuners bolag för bland annat elnät, fjärrvärme och kraft.
Har sedan år 2001 haft olika chefs- och VD-roller inom Arvika kommun. Tidigare konsult i 17 år inom bygg, anläggning, fjärrvärme med mera. Besjälad av att trygga förnybar elförsörjning för Arvika och Värmland.

Johan Paradis

Johan Paradis
Sunna Group

Erfaren före detta konsult med en historia av arbete inom förnybar energi och miljöbransch. Starka färdigheter i affärsutveckling och djup förståelse för kraftsystemet och dess behov av förflyttning till ett mer förnybart tillstånd. Nu fokuserad på Sunna. Tar gärna emot samtal från alla som vill samarbeta.

Advisory Board

Mikael Johnson

Mikael Johnson
Karlstads universitet

Lektor i företagsekonomi vid Centrum för tjänsteforskning, Handelshögskolan, Karlstads universitet. Bedriver forskning utifrån ett tjänstesynsätt samt om verksamhets- eller affärsutveckling, ofta med koppling till hållbar utveckling och transformation av såväl privata som offentliga företag eller organisationer.

Markus Rinio

Markus Rinio
Karlstads universitet

Professor med över 25 års erfarenhet av forskning i internationella projekt inom området industri-relevanta solceller, inklusive 10 år vid Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems ISE i Tyskland. Bedriver flera solcellslaboratorier på Karlstads universitet och undervisar inom fysik.

Ellen Moons

Ellen Moons
Karlstads universitet

Andreas Kassler

Andreas Kassler
Karlstads universitet

Professor i datavetenskap som forskar inom intelligenta nätverk och system, maskininlärningsmetoder och distribuerade system. Även professor vid Deggendorf Institute of Technology. Tidigare verksam vid Nanyang Technological University, Singapore, och tyska Universität Ulm.

Andreas Theocharis

Andreas Theocharis
Karlstads universitet

Jorge Solis

Jorge Solis
Karlstads universitet